Marseille

TUR IN EUROPA – 10 capitale Europene

Unul dintre tururile cele mai interesante ale Europei, pe care il facem destul de frecvent include vizitarea a 10 capitale europene: Paris, Londra, Budapesta, Luxemburg, Haga, Viena, Bruxelles, Berlin, Praga, Bratislava dar si alte orase sau localitati de un interes general foarte ridicat cum ar fi: Oxford, Brugges, Amsterdam, Salzburg, Munchen, Karlovi Vary. Turul dureaza 16 zile si arata astfel:

ZIUA 1:

Prima zi incepe cu plecarea dis-de-dimineata din Bucuresti pe traseul Pitesti-Sibiu-Arad pana in Budapesta / Gyor, unde ne vom caza.

ZIUA 2:

In a doua zi ajungem la Viena, unde facem un scurt tur cu autocarul pe Ringul Vienez unde veti putea admira: Muzeul de Arta, Observatorul Astronomic, Statuia Radetzky, Opera, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea. Apoi vom ajunge la Salzburg unde vom vizita Gradinile Mirabell si, bineinteles, Casa Mozart. Spre finalul zilei ajungem la Munchen, unde vom vizita Domul si Primaria in exterior, Marienplatz si Hofbrauhaus (beraria de la 1589). Cazarea se va face tot in Munchen.

ZIUA 3:

Plecam in Luxembourgm unde vizitam centrul vechi si Catedrala Notre Dame. Cazarea se va face in Paris.

ZIUA 4:

Incepem ziua prin a vizita Versailles, iar apoi vom face un tur cu autocarul in Paris pe traseul: Defense (cartier nou cu zgarie-nori), Catedrala Notre-Dame, Gradinile Luxembourg, Universitatea Sorbona, Panteonul, Place Vendome, Opera, Biserica La Madeleine, Domul Invalizilor cu oprire in cartierul Montmartre (Basilica Sacre Coeur, Piata Pictorilor). Pachetul turistic include transportul cu autocarul, ghid, taxe rezervari, bilete vapor si lift, urcare in Turnul Montparnasse (209m) de unde se poate vedea panorama asupra orasului, croaziera pe Sena si tur de noapte in Paris (Arcul de Triumf, Champs Elysses, Turnul Eiffel, Place de la Concorde).

ZIUA 5:

In cea de-a cincea zi vom vizita Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Turnul Eiffel iar apoi se va da liber la shopping.

ZIUA 6:

Parasim Franta si ne indreptam catre Anglia, traversand Canalul Manecii prin Eurotunel. Vom vizita Oxfordul si in final ne vom caza in Londra.

ZIUA 7:

Vom incepe ziua cu o plimbare pe Tamisa la Greenwich unde vom vizita: Muzeul Maritim, Observatorul Astronomic si Meridianul Zero. Apoi vom face un tur cu autocarul in Londra pe traseul: Turnul Londrei, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Hyde Park, Catedrala St. Paul, Big Ben.

ZIUA 8:

Vom vizita British Museum si Galeriile Nationale, iar in restul zilei vom avea timp liber pentru shopping.

ZIUA 9:

Parasim Anglia si traversam din nou Canalul Manecii, de data aceasta cu ferryboat-ul. Vom opri in Brugge iar apoi vom face un tur cu autocarul in Bruxelles pe traseul: Catedrala St. Michel, Cartierul Laeken, Palatul de Justitie, Sacre Coeur, urmat de un tur pietonal pe traseul Piata Spaniei, Manneken Pis, Grand Place, Galeriile St Houbert. Cazarea se va face in Bruxelles.

ZIUA 10:

Vizitam Platoul Heysel (Atomium, MiniEuropa), iar apoi ne vom deplasa catre Haga unde vom opri la Tribunalul International (exterior). Mergem prin Rotterdam, iar in Delft vom face un mic popas la centrul de portelan. La sfarsitul zilei ne vom caza la Amsterdam.

ZIUA 11:

Vom face un tur de 3 ore in Amsterdam pe traseul: Piata Dam, Palatul Regal, Gara Centrala, Piata Waterloo, Canalul Amstel. Apoi, vom avea timp liber, in care puteti vizita Muzeul National, va puteti plimba cu vaporasul pe canale sau puteti face shopping. La sfarsitul zilei ne vom deplasa spre Germania. Cazarea se face intre Amsterdam si Berlin.

ZIUA 12:

Ne continuam drumul spre Berlin, oras pe care-l vom vizita in compania unui ghid local. Cazarea se va face tot in Berlin.

ZIUA 13:

Vom face o excursie la POTSDAM (vizita Palatul Sanssouci). Apoi in Dresda vom vizita centrul orasului si Castelul Zwinger.Apoi vom face o excursie in Karlovy Vary (statiune balneara renumita). La sfarsitul zilei ne vom caza in Praga.

ZIUA 14:

Incepem ziua cu un tur in Praga. Apoi in orasul vechi la Castel (Hrad) se viziteaza Catedrala Sf. Vit si celebra Ulita de Aur, dupa care vom face un tur pietonal: Mala Strana (cartier vechi situat in afara cetatii), Podul Carol (peste raul Vlatva), Piata Primariei Vechi – Ceasul cu Sfinti, Croaziera pe Viltava. Cina va fi pragheza cu program artistic.

ZIUA 15:

Parasim Cehia si ajungem in Bratislava, unde vom vizita: Biserica Incoronarii Mariei Tereza si vom face o plimbare pe faleza de la malul Dunarii; dupa care plecam catre BUDAPESTA unde se pot admira din autocar: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Apoi, dupa acest tur, se va face o croaziera pe Dunare by night. Cazarea se va face in Budapesta.

ZIUA 16:

Plecam din Ungaria pe ruta Arad-Sibiu-Pitesti, iar la sfarsitul zilei vom ajunge in Bucuresti.

Pentru detalii suplimentare despre tur ne puteti contacta. Precizam ca nu suntem agentie de turism, iar turul propus este doar pentru grupuri deja create (excursii, vacante etc). Va asiguram ca turul poate fi realizat cu oricare autocar sau microbuz din flota nostra, insa pentru o experienta de 5 stele recomandam inchirierea autocarului Setra 515HD sau pentru grupuri mici inchirierea unui microbuz fabricat in 2016 (Mercedes Sprinter sau Mercedes Viano).