Mercedes Sprinter - Tur In Romania

Tur in Romania cu Mercedes Sprinter 2016

In aceasta vara, unul dintre cele mai cerute trasee de turistii straini a fost Turului Romaniei. Mai jos va prezentam cum a decurs turul de peste 2700 de km prin ochii unui sofer al Dorini Transport!

Autoturism utilizat pentru traseu: Mercedes Sprinter 2016
Turul complet: Bucuresti – Sibiu (1n) – Cluj (1n) – Maramures (2n) – Bucovina (2n) – Brasov (2n) – Tulcea (1n) Constanta (2n) – Bucuresti

mercedes sprinter - tur in romaniaZIUA 1: Bucuresti – Curtea de Arges – Sibiu (282 km)

In prima zi am parcurs un total de 282 de km. Am pornit calatoria din Bucuresti, incepand intai cu turul orasului cunoscut drept „Micul Paris al Balcanilor” in perioada interbelica. Aici, am vizitat Arcul de Triumf, Piata Revolutiei si nu in ultimul rand la Palatul Parlamentului.

Dupa turul realizat cu succes am pornit catre Transivlania. Inainte sa trecem prin Muntii Carpati, am oprit pentru pranz la Curtea de Arges unde am vizitat prima capitala a Valahiei. In sfarsit, am ajuns in Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei, cazandu-ne la hoteluri de 3 si de 4 stele.

ZIUA 2:  SIBIU – ALBA IULIA – CLUJ NAPOCA (170 km)

Cea de-a doua zi am inceput-o luand micul dejun in cadrul hotelului si am continuat prin vizitarea centrului vechi al orasului. Aici am vizitat impreuna cu clientii nostri faimosul Muzeu de Arta Bruckenthal (primul astfel de muzeu din Romania), Catedrala Evanghelica si Podul Minciunilor (primul pod de otel din Transilvania).

Apoi ne-am continuat calatoria catre Alba Iulia unde am intrat in Catedrala Catolica (locul unde Iancu de Hunedoara, tatal lui Matei Corvin – cel mai faimos rege din Ungaria – este ingropat. Dupa pranz, am pornit catre Cluj Napoca – unul dintre cele mai importante centre culturale si universitare din Romania, unde ne-am cazat la un hotel de 3*.

ZIUA 3: CLUJ NAPOCA – MARAMURES (230 km)

Dupa ce am luat micul dejun in Cluj si am facut turul orasului, am vizitat Maramuresul – cea mai complexa zona a Romaniei din punct de vedere al traditiilor, singurul loc pe care nici macar Imperiul Roman nu a reusit sa-l cucereasca. Aici am vizitat Biserica din Lemn din Surdesti (Patrimoniu Cultural Mondial). Este considerata cea mai inalta cladire construita din lemn din lume, cu o inaltime maxima de 74 de metri. Cazarea s-a facut la o casa autentica din Maramures.

ZIUA 4: MARAMURES (180 km)

Cea de-a patra zi am continuat-o vizitand alte exemple extraordinare de patrimonii culturale: Bisericile din lemn din Budesti, Calinesti, Rozavlea si Bogdan Voda. Apoi am vizitat celebrul Cimitir Vesel din Sapanta. Ca si-n ziua precedenta, am innoptat intr-o casa autentica din Maramures.

ZIUA 5: MARAMURES – GURA HUMORULUI (220 km)

In ce-a de-a cincea zi ne apropriam de jumatatea calatoriei si a fost timpul sa ne indreptam catre zona Moldovei. Am condus prin Pasul Prislop, o zona cunoscuta pentru Manastirile existente. Am innoptat la un hotel de 4* din Gura Humorului.mercedes-sprinter-3

ZIUA 6: GURA HUMORULUI – TURUL MANASTIRILOR – GURA HUMORULUI (200 km)

Dupa ce am luat micul dejun la hotel, am inceput turul manastirilor din zona Bucovinei. Am vizitat Manastirile: Arbore, Sucevita, Moldovita si Humor. Fiecare dintre ele unica in felul sau, dar similara una cu cealalta. Pranzul l-am luat la un restaurant din drum, iar spre sfarsit am vizitat atractia zilei: Manastirea Voronet – Perla Moldovei, o manastire cunoscuta pentru culoarea de-un albastru unic.

ZIUA 7: GURA HUMORULUI – CHEILE BICAZULUI – POIANA BRASOV (350 km)

In aceasta zi am plecat catre Brasov, cel mai mare oras fortareata din Transilvania. In drumul nostru am vizitat Cheile Bicazului, unul dintre cele mai spectaculoase canioane din Romania.  Pranzul l-am luat la Lacul Rosu, iar seara am petrecut-o in Poiana Brasov unde ne-am cazat la un hotel de 4*.

ZIUA 8 – POIANA BRASOV – BRAN – SIGHISOARA – POIANA BRASOV (330 km)

Inca de la ivirea rasaritului am vizitat centrul vechi al Brasovului. Aici am vazut faimoasa Biserica Neagra (din pacate doar exteriorul) – cea mai mare biserica in stil gotic din estul Europei; Biserica Sfantului Nicolae si prima scoala romaneasca. Apoi am condus catre Bran unde am vizitat Castelul Contelui Dracula si unde am luat pranzul. Catre seara am mers in nordul Brasovului pentru a vizitat impresionanta fortareata a Sighisoarei (secolul 13), declarata Patrimoniu Cultural Mondial. Seara ne-am petrecut-o in Poiana Brasov.

ZIUA 9 – BRASOV – SINAIA – TULCEA (390 km)

In cea de-a noua zi a calatoriei noastre am condus pe Valea Prahovei unde am vizitat Castelul Peles din Sinaia, construit de Regele Carol I. Drumul a fost unul lung, iar oprirea finala a fost in Tulcea, unde am stat peste noapte la un hotel de 4*.

ZIUA 10 – TULCEA – CONSTANTA (130 km)

In aceasta zi am vizitat Delta Dunarii – loc plasat pe lista UNESCO a Patrimoniilor Mondiale Naturale datorita varietatii de animale, pasari, pesti si insecte; noi specii fiind descoperite zilnic in aceasta zona. Locul este un paradis pentru privitorii de pasari, pentru vanatori si pescari. Am luat pranzul la bordul vasului. Dupa croaziera am condus catre Constanta, cel mai mare port al Romaniei la Marea Neagra.

ZIUA 11 – CONSTANTA

Aceasta a fost o zi libera pentru clientii nostri, o zi in care s-au putut bucura de Constanta. Unii au preferat sa-si petreaca ziua pe plaja din Mamaia, pe cand altii au dorit sa viziteze centrul vechi al Constantei si sa faca shopping.

ZIUA 12 – CONSTANTA – BUCURESTI (266 km)

Dupa ce am luat micul dejun la hotelul din Constanta ne-am intors in Bucuresti, unde a luat sfarsit calatoria noastra.

 

Nota personala (sofer): Cu toate ca am facut peste 2700 de km, nu am resimtit oboseala in niciun moment. Este o placere sa conduci un astfel de microbuz, as putea spune chiar relaxant. Din discutiile avute cu pasagerii, am inteles ca nici ei nu au resimtit oboseala si ca a fost o calatorie care chiar le-a placut. Am vazut multe locuri, am intalnit oameni noi si am vazut locuri noi pe care cu siguranta le voi mai revedea.

Nota companiei: Pentru o experienta deosebita va garantam ca oferim servicii de cea mai inalta calitate. Standardele noastre sunt extrem de ridicate in privinta oricarui aspect: autoturism, sofer, traseu ales. Oferim servicii de inchirieri autocare si microbuze (cu sofer) de o calitate ireprosabila! Acest tur poate fi facut cu orice autoturism, microbuz sau autocar din flota noastra.

GALERIE FOTO: